A hűtőházi mozgatható állványrendszer

2020.04.24

E heti cikkünkben egy szakmai témát dolgoztunk fel, amely érdekes lehet a hűtőházi és a hozzá kapcsolódó logisztikai folyamatok iránt érdeklődő laikusok számára is.

A mozgatható állványrendszer, amely ötvözi a hagyományos soros raklapos állvány(pl. Metro) és a bejárható állvány előnyeit 2011-től üzemel az Arrabona-Frigo hűtőházában. Ez egy olyan dinamikus megoldás, melynek segítségével a hagyományos raklapos állványhoz viszonyítva, azonos alapterületen megdupláztuk a tárolókapacitásunkat. A magas költséggel üzemelő hűtőház esetében a raktárkapacitás nagyon fontos tényező. Logisztikai folyosókat csak oda kellett terveznünk, ahol valóban szükség van rájuk, ezzel optimális helykihasználást biztosítva növeltük kapacitásunkat a bértároláshoz.

A rendszer technikai fölényének és sokoldalúságának köszönhetően -30°C-ig üzembiztos, így ideális hűtött termékek raktározására. Az elektronikus vezérlésű nagy teherbírású rendszer a padlóba süllyesztett síneken mozog, teherbírása eléri a 24 tonnát mezőnként és akár 12 m magas állványok is építhetők az alvázakra. Dinamikusan választjuk meg az árumozgatást szolgáló állványt attól függően, hogy éppen mit kell kivenni vagy betenni a helyére. Sok felesleges anyagmozgatástól mentesül a targoncakezelő ennek használatával, amely gyorsfagyasztott termékek raktározása esetében nem elhanyagolható szempont. Sokkal gördülékenyebben mennek az árukiadási folyamatok és a komissiózás a szárazáru raktárunkban, mely hozzájárul a vevőelégedettség javulásához.

A legmodernebb szenzortechnológiának (távolságérzékelők) és különféle vezérlési módoknak köszönhetően egyszerűen kezelhető és rendkívül biztonságos(beléptető fényrács, manuális engedélyező rendszerek). Nálunk szakértő kezekben van a ránk bízott mélyhőmérsékletű áru.

Eddigi pozitív tapasztalataink alapján a közeljövőben megduplázzuk a mozgatható állványrendszerünk kapacitását. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy Ön is megtapasztalhassa mozgatható állványrendszerünk előnyeit termékei raktározása során.