Raktározás


Társaságunk rendelkezik a tevékenységhez szükséges regisztrációs számmal (HU-117-EK), élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerünk működése megfelel az International Food Standard (IFS) szabványnak. Az áruk kiadásának és fogadásának törzsideje munkanapokon 06-18 óra közötti, de rugalmasan alkalmazkodunk a partnerek igényeihez (hétvégi, 0-24 órás nyitva tartás).

Az ARRABONA-FRIGO Kft. mintegy 5400 EUR-paletta fagyasztott, 300 EUR-paletta hűtött, valamint szárazáru élelmiszertároló kapacitással rendelkező logisztikai szolgáltató társaság. A paletták bruttó magassága 1700 és 2300 mm között változhat, tömegük legfeljebb 1000 kg lehet.Fagyasztott termékek szabályozott hőmérsékleten történő felengedtetése


FELENGEDTETÉS SZABÁLYOZOTT HŐMÉRSÉKLETI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

Milyen elsődleges előnyöket nyújt a szolgáltatás az igénybevevők részére:

- alapanyagok beszerzésében jelentkező hullámzások kivédése

- jobb termeléstervezési lehetőség

- felengedtetés mikrobiológiai kockázatának mérséklése

- kisebb felengedtetési léveszteség

- egyenletes késztermékminőség


Alapanyag előkészítési szolgáltatásunk lényege:

Fagyasztott alapanyagot csomagolásával együtt (kartonban és fóliában, vagy csak fóliában és rekeszben) elhelyezzük egy kiengedtető konténerben, majd a megfelelő programot kiválasztva szabályozott körülmények között felengedtetjük azt, a termék és felhasználás jellegének megfelelő hőmérsékletre. A teljes felengedtetési időszükséglet terméktől és csomagolástól függően 8-16 óra időtartamot vesz igénybe. A felengedtetett terméket eredeti csomagolásban vagy polietilén zsákkal bélelt műanyag konténerbe kiszerelve a vonatkozó előírások szerint tároljuk kiszállításig. Igény szerint, a felhasználási helyre történő kiszállítás a szolgáltatás részét képezi.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy csak a teljes ellátási lánc költségelemzésével együtt értékelhető felengedtetési szolgáltatásunk termék előállításuk jövedelmezőségére gyakorolt hatása - ennek elemzésében és a technológia részletes bemutatására készséggel állunk rendelkezésükre.


Komissiózás


"Just on  time" Rugalmas árugyűjtési folyamatainkkal mindig időben ér célba a megrendelése. A hűtött tárolótereinkben tárolt árukból igény szerinti mennyiségű és összetételű szállítmányt állítunk elő. 

A  megrendelések szerinti kigyűjtést és összeválogatást megvalósító folyamataink, amely a betárolás vonalkód szerinti  átvételével kezdődik és a megrendelés a kigyűjtött áruk FIFO, FEFO vagy LIFO elv alapján rendelésenkénti összeállításával fejeződik be. A komissiózás az ellátó-elosztó raktáraink sajátos folyamata, amelynek során több árucikkből álló kiszállítási egységet állítunk össze.