BLOG

A hűtési lánc az egyike a legnagyobb ütemben növekedő iparágaknak. 2020-ben 202 billió dollárra becsülték a fagyasztott és hűtött áruk piacát, 2022-ben pedig már több mint 250 billió dollárra. Elemzők előrejelzései alapján 10 éven belül akár a négyszeresére is növekedhet az iparág. Minek köszönhető ez a elképesztő mértékű növekedés?

A hűtőházi munkavégzés sajátos biztonsági aggályokkal jár. Ezért kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk a potenciális kockázatokkal és elsajátítsuk a legjobb gyakorlatokkal, hogy biztonságban tartsuk az alkalmazottakat, a berendezéseket és a termékeket, úgy, hogy a hatékonyságot is megőrizzük. Ehhez többre van szükségünk egyszerű biztonsági...

A biztonság a hűtőlánc minden folyamatában kulcsfontosságú, mégis mindig akad olyan probléma, ami fejtörést okoz a vezetőségnek, és nagy eséllyel keresztbe tesz a zökkenőmentes raktár üzemeltetésnek. A belső "biztonságközpontú vállalati kultúra" kialakításával a hűtőházunkban minimalizálni tudjuk azokat a tényezőket, amelyek kockáztatják a dolgozók...

Napjainkban az ellátási lánc menedzsment számtalan tényező miatt jelentősen felértékelődött. Az egyik fő tényező a globalizáció, ami egyre összetettebb, hosszabb - térben és időben egyaránt -, több országon és kontinensen átívelő ellátási láncot eredményezett, ami komoly kihívás elé állítja a vállalatokat.

Ha a munkavállalókat megkérdezzük, hogy mik a legfontosabb elvárások a munkahelyükkel szemben akkor leggyakrabban a rugalmasságot, a fejlődési lehetőséget, a megfelelő javadalmazást és megbecsülést sorolják fel. Kétségkívül a felsorolt tényezők fontosak, azonban van egy olyan szempont a listán, ami sokszor háttérbe szorul. Emiatt pedig sokszor a...

Valószínűleg senki nem lepődik meg azon a tényen, hogy a raktár egyik, ha nem a legveszélyesebb része a rámpa körüli rakodóterület. A szállítmány ki-, és berakodása számtalan hibalehetőséget rejt magában, ami nem csak a jelentős anyagi kárt okozhat, hanem a súlyos személyi sérülés kockázata is fennáll.

Az optimális készletkezelés az egyik legmeghatározóbb összetevője a sikeres vállalkozásnak. Egyrészről, sokszor teljesen feleslegesen - és észrevétlenül - áramlik ki a pénz a nem megfelelő készletmenedzsment miatt, másrészről pedig a raktárban álló áru értékét máshol sokkal jobban kamatoztathatjuk.

Az élelmiszer ellátási lánc a logisztika egyik legfontosabb része. A legtöbb fogyasztó, illetve sok vállalkozás nincs tisztában azzal, hogy mennyi munka, tervezés és sokszor nehézség áll egy egy termék mögött, mire a polcra kerül. Az utóbbi években az iparágnak további új kihívásokkal kellett és kell szembenéznie.

Sok más iparághoz hasonlóan, az élelmiszerláncnak is számtalan problémával kell folyamatosan megküzdeni az utóbbi években: fennakadásokkal a logisztikában, állandó áringadozás és kiszámíthatatlansággal. A feladatot súlyosbítja az is, hogy nem elég megbirkózni a feladattal, hanem mindezt úgy kell megtenni, hogy a vállalkozás profitábilis maradjon.