BLOG

A fa alapanyagok drágulása minden szektorra hatással van, a logisztika se kivétel ez alól. Globális szinten hiány van a logisztika alapjául szolgáló fa raklapból. Sokak számára jelentéktelennek tűnhet, mégis az egész ellátási láncot érinti, ezáltal a fogyasztó is előbb vagy utóbb saját bőrén fogja megtapasztalni hatását.

Naponta több ezer romlandó terméket szállítanak világszerte. Ahhoz, hogy a hűtött áru minőségváltozás nélkül eljusson a célállomásra, az ellátási lánc szereplőinek összhangban kell lenniük egymással. Ebben a hőmérséklet-szabályozott áruszállítóknak, azaz a hűtőkamionoknak kulcsfontosságú szerepe van.

A klímaválság miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik a nagyvállalatokra társadalmi szerepvállalásuk miatt. A fogyasztók és a média elsősorban a nagy gyártókra és fuvarozó vállalatokra fókuszálunk. Az ellátási lánc egyik legfontosabb szereplőjéről viszont kevés szó esik. Az utóbbi években a raktárak száma robbanásszerűen nőtt meg országszerte....

Napjainkban az online vásárlás az aranykorát éri. Elgondolkodtál már azon, hogy a szinte végtelen variációban és mennyiségben rendelkezésünkre álló árukat hol tárolják? Elképesztő méretű raktárépületekre van szükség a fogyasztók és a termelők igényeinek kielégítésére. Lássuk a világ 10 legnagyobb raktárát!

A biztonságra összpontosító vállalati kultúra segíti a céget, hogy elkerülje a munkahelyi baleseteket és fenntartsa a dolgozók produktivitását. Ha egy alkalmazott megsérül munka közben, az több tekintetben is hátrányos a vállalat számára. Hogyan építheted bele a vállalati kultúrába a munkahelyi biztonságot?

A faraklap nélkülözhetetlen eleme a logisztikának. Csak az Egyesült Államokban 2 milliárd faraklap van mindennapi használatban. Viszont a nem megfelelő állapotú faraklapok és a nem rendeltetésszerű használata számos veszélyt rejt magában.

Egyszerűen fogalmazva a készlet, amit nem lehet eladni. A holt készlet jelentős költséget jelent a vállalat számára és értékes rakteret vesz el a gyorsan forgó, népszerű termékek elől. A meglévő eladhatatlan készlet ára nem fog megtérülni. Mi okozza a holt készletet és miért jelentős probléma a vállalkozás számára?