BLOG

Az utolsó kilométer (eredeti angol nevén "last mile") az ellátási lánc legutolsó szakasza, ahol a raktárból végül a fogyasztóhoz jut a megrendelt áru. Ez az utolsó néhány kilométer sokszor elenyésző távolság az áru teljes útjához képest, azonban mégis ez a legbonyolultabb, és sokszor legköltségesebb része az egész szállításnak.

Minden sikeres vállalkozás élén áll legalább egy, kiemelkedő képességekkel bíró vezető. Egy jó vezető hiányában a legjobb csapat sem képes jelentős sikereket elérni. Különösen igaz ez az ellátási láncban, ami az egyik legösszetettebb iparág. Milyen képességekre van szüksége egy vezetőnek az ellátási láncban? Olvasd el legújabb cikkünket!

Mi kell ahhoz, hogy valaki egy olyan összetett területen, mint az ellátási lánc hatékony vezető legyen? A megfelelő végzettség, és a több éves munkatapasztalat sokszor csak ahhoz elég, hogy valaki elégségesen helyt tudjon állni. A kimagasló sikerekhez az alapnál sokkal több kell. Lássuk mik azok, amik igazán számítanak ezen a területen!

Ahhoz, hogy a raktár eredményesen üzemeljen szilárd alapokra van szükség. Ezt a szilárd alapot több elem alkotja. Többek között az elkötelezett munkavállalók, az optimálisan kialakított munkakörnyezet, a kifogástalan állapotban lévő eszközök és az egészet összefogó raktármenedzsment. A sokszor nem csak fizikálisan óriási gépezet működtetése nem...

A raktármenedzsment egy végtelenül összetett feladat kör. A ide tartozik a létesítményben zajló összes folyamat megszervezése, irányítása és felügyelete. Megfelelő rátermettség és tudás hiányában borítékolható a hiba. Az aprónak tűnő malőr is képes olyan láncreakciót elindítani a raktári folyamatok összetettsége miatt, ami az egész létesítmény...

A hűtést igénylő áruk tárolása sok tekintetben eltér a többi termék raktározásától. Ha hűtőházi szolgáltatást keresünk, akkor számos új paraméterrel, és a fogalommal kell megismerkednünk. Segítünk, hogy a legfontosabb alapfogalmakkal tisztába legyél, mielőtt mélyebben megismerkednél a hűtőházak világával!

Múlt heti cikkünkben 5 olyan raktár típussal foglalkoztunk, amelyek mondhatni általános igényeket elégítenek ki különböző módon. Mai cikkünkben viszont már a speciálisabb igényeken és megoldásokon van a hangsúly.

Legegyszerűbben fogalmazva a raktár nem más, mint egy hatalmas épület, ahol a különböző termékeket ideiglenesen tárolnak. Azonban ez a valóságban már nem ilyen egyszerű. A különböző iparágak más és más igénye van a raktár létesítménnyel szemben. Erre válaszul a legtöbb raktár üzemeltető vállalkozás is egy-egy speciális igény kielégítésére fókuszál...

Az online vásárlás egyértelműen aranykorát éli. Egyrészről könnyebbség a kereskedők számára, hogy nem kell fizikai üzletet fenntartani minden nyűgjével és gondjával, viszont másrészről sokszor fejtörést okoz, hogy hol tárolják a termékeket. Az online értékesítés új kihívások elé állította a kereskedelmet, ami a raktározásra is nagy hatással van.