BLOG

Egy feltételezhetően Einsteinhez köthető idézet jól mutatja az aprócska rovarok jelentőségét: "Ha a méhek eltűnnek, az embereknek négy éve marad hátra". Az elmúlt években a méhek száma drasztikusan csökkent az emberi tevékenység következményeként. Milyen szerepük van a méheknek az életünkben?

A megfelelő higiénia, valamint fertőtlenítés kulcsfontosságú tényező az élelmiszer,- és gyógyszeriparban. Ezért különösen fontos, hogy a logisztika alapjának számító palettákat mindig megfelelően tisztítsuk és fertőtlenítsük, hogy minimalizáljuk a szennyeződés lehetőségét. Sokan elkövetik a hibát, hogy alábecsülik a fontosságát és félvállról veszik...

A kiegyensúlyozott és egészséges étrend alapja a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. Szervezetünk számára a legideálisabb mindig, a friss idényzöldség valamint -gyümölcs. Miért érdemes szezonális terményeket választani?

A modern technológiának és technikai vívmányoknak köszönhetően az élelmiszer is megjelent a globális termékek piacán. Napjainkban az élelmiszerek többsége, mások által termelt és feldolgozott termék. Ezért váltak szükségessé országhatárokon átívelő élelmiszerbiztonsági-rendszerek megléte. Ilyen szabályozási rendszer a HACCP is.

Manapság elképzelhetetlen lenne, egy konyha vagy a vendéglátás fagyasztott élelmiszerek nélkül. Már az ősidőkben segítségül hívták a jég erejét tartósításra, ám az igazi lendületet a gyorsfagyasztás technológiája adta meg. A gyorsfagyasztott ételek -különösen igaz ez a fagyasztott zöldségekre és gyümölcsökre- minimális mértékben veszítenek...

Az elmúlt években a hűtési lánc egyre összetettebbé vált, ami az egyre szigorúbb szabályozási rendszerek illetve az élelmiszer,- és gyógyszeripari kereslet változásának eredménye. Emellett a fagyasztott élelmiszer trendek is gyorsan változnak, és a piaci előrejelzések szerint jelentős növekedés várható a szegmensben. Hogyan tudják megfelelően...

Napjaink egyik legnagyobb problémája a hegyekben álló műanyaghulladék. Nem véletlen, hogy a legtöbbünkben a műanyag szó negatív érzéseket kelt. Akkor hogyan lehetséges az, hogy a műanyagraklapnak létjogosultsága van - a fapaletta mellett - a fenntartható logisztikában?

Az élelmiszerek tartósítása valószínűsíthetően egyidős az emberiséggel. Már az őskorban felismerték annak fontosságát, hogy az összegyűjtött élelmiszerfelesleget természetes úton tartósítsák, majd elraktározzák az ínséges időkre. Milyen tartósítási eljárásokat alkalmaztak régen, amelyek napjainkban sem vesztettek jelentőségükből?