BLOG

A biztonságra összpontosító vállalati kultúra segíti a céget, hogy elkerülje a munkahelyi baleseteket és fenntartsa a dolgozók produktivitását. Ha egy alkalmazott megsérül munka közben, az több tekintetben is hátrányos a vállalat számára. Hogyan építheted bele a vállalati kultúrába a munkahelyi biztonságot?

A faraklap nélkülözhetetlen eleme a logisztikának. Csak az Egyesült Államokban 2 milliárd faraklap van mindennapi használatban. Viszont a nem megfelelő állapotú faraklapok és a nem rendeltetésszerű használata számos veszélyt rejt magában.

Egyszerűen fogalmazva a készlet, amit nem lehet eladni. A holt készlet jelentős költséget jelent a vállalat számára és értékes rakteret vesz el a gyorsan forgó, népszerű termékek elől. A meglévő eladhatatlan készlet ára nem fog megtérülni. Mi okozza a holt készletet és miért jelentős probléma a vállalkozás számára?

Már a 2020-as évet megelőzően a raktárak száma elképesztő mértékben növekedett. A nagyvárosok vonzáskörzetében jelentősen megugrott a kereslet a kereskedelmi létesítményekre. Ez az e-kereskedelem egyre nagyobb igénye váltotta ki jórészt. Viszont a fogyasztók preferenciája is megváltozott és egyre inkább előtérbe került a fenntarthatósági szempont...

Az élelmiszerpazarlás komoly problémát jelent nemcsak az emberiség, hanem bolygónk számára is. A megtermelt élelmiszerek több mint egyharmada hulladékként végzi. Az elpazarolt, - azaz a selejtnek titulált - élelmiszer közel fele az ellátási lánc valamely szereplőjénél keletkezik.

A közelmúlt eseményének - a Szuezi-csatorna blokádja - hatására a világ figyelme egy rövid időre a teherhajókra irányult. Egyetlen hajó képes volt a globális kereskedelem 12 %-át ellehetetlenítenie, ezáltal naponta megközelítőleg 9,6 milliárd dollár értékű szállítmányt tartott vissza. A hírhedt Ever Given még csak nem is tartozik a legnagyobb...

Egy feltételezhetően Einsteinhez köthető idézet jól mutatja az aprócska rovarok jelentőségét: "Ha a méhek eltűnnek, az embereknek négy éve marad hátra". Az elmúlt években a méhek száma drasztikusan csökkent az emberi tevékenység következményeként. Milyen szerepük van a méheknek az életünkben?

A megfelelő higiénia, valamint fertőtlenítés kulcsfontosságú tényező az élelmiszer,- és gyógyszeriparban. Ezért különösen fontos, hogy a logisztika alapjának számító palettákat mindig megfelelően tisztítsuk és fertőtlenítsük, hogy minimalizáljuk a szennyeződés lehetőségét. Sokan elkövetik a hibát, hogy alábecsülik a fontosságát és félvállról veszik...

A kiegyensúlyozott és egészséges étrend alapja a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. Szervezetünk számára a legideálisabb mindig, a friss idényzöldség valamint -gyümölcs. Miért érdemes szezonális terményeket választani?