BLOG

Az elmúlt évtizedekben minden iparág - köztük a logisztika is - óriási változáson megy át, aminek elsősorban a klímaválság az indikátora. A technológia és a szabályozások a fenntarthatóságot vették célba, ami a hűtési láncban sincs másképp. Az ipari hűtőközegeknek is változniuk kell, környezetünk és jövőnk miatt egyaránt. Pont az egyik...

Egy-egy brancs kiszerszevezése komoly kihívást jelent a vállalat számára, különösen, ha ez a logisztika. Ez a terület a cég életének minden területét behálózza, emiatt nehéz egyértelműen megállapítani, hogy mit és hogyan érint, ha kiszervezik. Ha elhamarkodott döntést hozunk, annak többszöresen fogjuk megfizetni az árát.

Egy vállalat profitját kétféleképpen lehet növelni: az eladások növelésével, vagy a költségek csökkentésével. A logisztika minden termelő cégnél jelentős összegeket emészt fel. Emiatt pedig jogosan merül fel a kérdés, miszerint csökkenthető-e a logisztikai költség annak kiszervezésével. Azonban könnyen lehet, hogy rossz döntést hozunk, ha csak a...

A logisztika egy rendkívül bonyolult, és összetett rendszer, emiatt pedig rengeteg költséget, illetve erőforrást igényel. Nem véletlen, hogy sok vállalatnál előbb, vagy utóbb szóba kerül a kiszervezés kérdése. Legtöbbször úgy tűnhet, hogy jobb, ha kiszervezzük ezt a területet. Azonban megeshet, hogy csak a rossz döntés előkészítés miatt tűnik úgy.

A komissiózás a logisztika egyik alapfogalma, és egyike a raktározás alapfolyamatainak. A komissiózást tartják a legerőforrás igényesebb folyamatnak a logisztikában, mivel napjainkban is jórészt manuálisan végzik a legtöbb létesítményben. Ismerkedjünk meg a fogalommal!

A klímaváltozás már nem csak egy riasztó kifejezés, amivel egyes tudósok riogatnak minket, hanem a valóság. Ha ez nem lenne elég, még az energiaválság is felütötte a fejét. Mindkettőre tökéletes megoldásként szolgál, ha energiahatékony megoldásokra törekszünk. Az izzók cseréje apróságnak tűnhet elsőre hangzásra, ha jobban megvizsgáljuk az előnyeit,...

A tengeri szállítmányozás mindig is az egyik, ha nem a legfontosabb komponense volt a logisztikának. Napjainkban az áruk - köztük az élelmiszerek - 80 százaléka vízi úton jut el egyik országból a másikba. Bátran kijelenthetjük, ha nem lenne tengerészet, akkor az egész világ megállna. A tengerészeti világnap abból a célból hívták életre, hogy ez a...

Az őszről a legtöbb embernek a szemkápráztatóan színes tájak jutnak eszünkbe. Azonban az őszt nem csak csodálni lehet, hanem meg is lehet ízlelni! A mezőgazdaságban az ősz - különösen szeptember - az egyik legtevékenyebb időszak. Nem hiába, sorban érnek a különböző őszi gyümölcsök és zöldségek.

Gondolnád, hogy egy-egy csomag szállítási költségének a legnagyobb részét nem a sokszor több száz kilométeres utazása teszi ki, hanem az a pár kilométer, amit azelőtt tesz meg, hogy az ajtóhoz érne? Ez nagy fejtörést okoz a logisztikai cégeknek is, de szerencsére van megoldás a költségek mérséklésére!

Augusztus 20.-a az államalapítás ünnepe, amikor a magyar jogállamiság több, mint ezeréves folytonosságát ünnepeljük. Ezen a napon kap helyett egy másik jeles esemény is, ami szorosan kapcsolódik a nemzeti ünnephez. A kenyér ünnepe fél évszázada nagyobb jelentőségű volt, mint az államalapítás ünnepe. Miről szól ez a jeles nap?