Gyorsfagyasztott élelmiszerraktár kiválasztásának fontos szempontjai

2020.03.12

Milyen kritériumokat vegyünk figyelembe egy megfelelő mélyhőmérsékletű raktár kiválasztásához, és miben tud segíteni az Arrabona-Frigo Kft.? A jogszabályoknak megfelelő tanúsítványokon túl számos olyan tényező közrejátszik, amely könnyíti a szállítást, egyéb logisztikai feladatokat, ami egy élelmiszerraktár esetén sem elhanyagolandó.

Élelmiszerbiztonsági tanúsítvány

A megfelelő minőséget mindenképpen tanúsítványnak kell igazolnia. Az Arrabona-Frigo a jelenlegi legmagasabb IFS Logistic Standard 2.2 minősítéssel rendelkezik. Ez a nemzetközileg elismert élelmiszerbiztonsági rendszer garantálja, hogy vállalatunknál egy magasabb szintű élelmiszervédelem, korszerű, biztonságos tárolási, és logisztikai megoldások vannak érvényben.

Logisztika és elhelyezkedés

A raktár kiválasztásánál a honnan-hova egyértelműen fontos kérdés. Mi miért gondoltunk Győrre? Nagyon egyszerű: jó közlekedés, könnyű megközelíthetőség, és az export-import tényezőket is figyelembe véve kitűnő döntésnek bizonyult a helyszín. Győri raktárunk elérése mind Szlovákia, Ausztria, mind pedig Budapest irányából nagyon egyszerű. A kamionok fogadását számos élelmiszerraktárhoz képest nagyobb intervallumban tudjuk biztosítani.

A raktár kialakítása

Az Arrabona-Frigo Kft. szolgáltatásainak kialakításakor ügyeltünk a be- és kitárolási folyamatok legegyszerűbb megoldhatóságára, gyorsítására. Így optimális bértárolási rendszert alakítottunk ki.

Hűtőraktár

Hűtőraktárunkban lehetőség van aszeptikus (fertőzést kizáró) csomagolású termékek, illetve másodlagosan kartonba, hordóba csomagolt élelmiszerek tárolására. Ezen belül jelenleg bio- és nem bio-gyümölcssűrítményeket raktározunk. 70m2-es rámpával emelt rész szolgál szárazáru és hűtőtárolóként. Emellett egy 80 m2 alapterületű terem tárolókapacitása ásványvíz raktározásra van kihasználva.

Fagyasztott élelmiszer

Vállalatunknál a fagyasztott áru raktározási palettája jelenleg elég széles. A négy tárolókamra kapacitása 5400 paletta, 3990 m2 területen. A kamrákban minimum -18 °C léghőmérsékletet biztosítunk.

Helyet nyújtunk fagyasztott gyümölcsök-, zöldségek-, és fűszerfélék részére. Raktárunk alkalmas a biokészítmények fogadására is, jelenleg itt a zöldségfélék között van biotermék. A növényi eredetű fagyasztott élelmiszer csomagolását tekintve lehet oktabin, karton, polietilénzsák, vagy akár kis kiszerelésű kartondoboz.

Raktározunk húskészítményeket, mindemellett lehetőséget biztosítunk fagyasztott tejtermékek tárolására is. Így például sajt, vaj, jégkrém és fagylaltok.

Húskészítményeket kizárólag EU-regisztrációs számmal rendelkező üzemből, csomagoltan fogadunk. Legyen akár sertés-, baromfihús, vagy baromfihúsból készült késztermék.

Komplex raktárszolgáltatás

Nem utolsó sorban döntésünk véglegesítése előtt vegyük figyelembe, hogy milyen kiegészítő szolgáltatások igénybevételére van még lehetőségünk az élelmiszerek tárolásán kívül.

Az Arrabona-Frigo Kft.-nél amellett, hogy a fent leírt folyamatokat igény esetén címkézéssel és komissiózással is kiegészítjük, igyekszünk minél rugalmasabban kezelni partnereinkkel kialakított áruátvételi és -kiadási metódusunkat. A munkanapokon biztosított törzsidőn túl (ami 08-18 óra) lehetőség van a hétvégi 0-24 órás nyitvatartásunk kihasználására is.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a fent leírt szolgáltatásainkkal kapcsolatban, vagy egyeztetni szeretne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakértő kollégáink készséggel várják megtisztelő jelentkezését.