A hűtőkamion szerepe az ellátási láncban

2021.09.10

Naponta több ezer romlandó terméket szállítanak világszerte. Ahhoz, hogy a hűtött áru minőségváltozás nélkül eljusson a célállomásra, az ellátási lánc szereplőinek összhangban kell lenniük egymással. Ebben a hőmérséklet-szabályozott áruszállítóknak, azaz a hűtőkamionoknak kulcsfontosságú szerepe van.

Hűtött áru szállítása

A hőmérsékletre érzékeny áruk szállításánál az idő és a biztonság a két legfontosabb tényező. Ezek az áruk speciális kezelést és tárolást igényelnek az ellátási lánc teljes egészében. A hűtött áruk szállítására szakosodott vállalatok egyedileg felszerelt gépjárműparkkal rendelkeznek, amelyek alkalmasak olyan kényes áruk szállítására, mint például a fagyasztott élelmiszer és a vakcina.

Hogyan járul hozzá a hűtőkamion az ellátási lánc zavartalan működéshez?

A hűtött áruk szállítmányozása többet jelent annál, hogy biztosítjuk a tehergépjármű rakterében a szükséges hőmérsékletet. Természetesen a szállítmányozás célja, az áru minőségének és épségének megőrzése, de a logisztikában a költségoptimalizációt se lehet figyelmen kívül hagyni.

Ahhoz, hogy maximálisan meg tudjuk őrizni a termék minőségét - ezáltal az értékét -, megfelelően integrálni kell a hűtött áru szállítmányozást az ellátási láncban. Az áruk szállítását össze kell hangolni a hűtőházi raktározással.

Hogyan tudja maximálisan kiszolgálni az ellátási lánc többi szereplőjét a hűtött áru szállítmányozás?

Nyomonkövethetőség az egész ellátási láncban

Az ellátási lánc minden szereplője számára fontos, hogy bármikor ellenőrizni tudják az áru pontos helyét és a várható érkezését a következő állomásra. Ennek alapján a raktár személyzete megfelelően fel tud készülni az áru fogadására vagy kiadására.

Az Arrabona-Frigonál is fontos, hogy előrejelezhető legyen a hűtőkamion pontos érkezése. Ez alapján munkatársaink elő tudják készíteni az árut és a rakodóteret, hogy a hűtött áru lehető legkevesebb időt töltse a tranzit térben.

Védi a termék minőségét

Minden egyes hűtött rakomány szállítása egy különálló projekt a fuvarozó vállalat számára. Precíz szervezés előzi meg minden esetben a hűtött áru szállítását és raktározását. A projekt egésze alatt - azaz amíg az áru el nem éri a végcélját - folyamatos ellenőrzés alatt áll a szállítmány.

Pontos szállítási idő

Annak érdekében, hogy a termék minőségét és értékét maximálisan megőrizzük fontos, hogy pontosan tudjuk szállítani az árut. Különösen igaz ez a hűtött áruk esetén, ahol az idő kulcsfontosságú paraméter. A fogadó fél számára is fontos, hogy a várt időben érkezzen meg a szállítmány, hogy megfelelően tudja ütemezni a raktár kapacitását.

Megbízhatóság

A hűtött áru szállítás során akár a legapróbb hiba is jelentős hatással lehet az ellátási lánc többi szereplőjére. Ahhoz, hogy zavartalanul tudjon működni a hűtött áruk áramlása a piacon, elengedhetetlenek a minőségi és megbízható szolgáltatást nyújtó logisztikai partnerek, akik hűtött áru szállítmányozásra specializálódtak.

Nem csak szállítás igényel precizitást és szakértelmet

Rendkívül fontos, hogy olyan hűtött áru szállítással foglalkozó céget válasszon, ami járatos a folyamatban és rendelkezik olyan technológiával, amely lehetővé teszi a szállítmányok állapotának teljes körű áttekintését. Illetve ami a legfontosabb, hogy minden alkalommal pontosan és biztonságosan leszállítja a termékeket.

A hűtött áruk tárolása, bevételezése és kiadása is szakértelmet és precizitást igényel. Az Arrabona-Frigo számára kiemelkedően fontos a hűtőház folyamatos modernizációja, és a munkavállalók képzése, hogy az ellátási lánc kulcsszereplőjeként maximálisan kielégítse partnerei igényeit. Ennek köszönhetően az Arrabona-Frigo minőségirányítási rendszere megfelel a legszigorúbb nemzetközi biztonsági szabványoknak is.