Milyen trendek fogják meghatározni a fagyasztott élelmiszerek piacát 2021-ben? - I. rész

2021.01.07

Az utóbbi években folyamatosan növekedett a fagyasztott élelmiszerek piaca globálisan. Előrejelzések alapján a 2019-2024-es periódus alatt a piac akár további 5 százalékos növekedést is elérhet. A jelenlegi helyzet a fagyasztott élelmiszerek piacára is nagy hatással van. Mi várható a következő években, ebben az élelmiszer szegmensben? Összegyűjtöttük az idei évre prognosztizált legmeghatározóbb trendeket a fagyasztott élelmiszerek piacán.

Immunerősítés a fagyasztott élelmiszerek segítségével

Egyre több vásárló keres az áruházakban olyan fagyasztott terméket, amelyek immunerősítő hatással bírnak. Ezek a termékek kifejezetten az egészségre gyakorolt pozitív hatás miatt kerülnek fel a bevásárló listára. A lazactól kezdve a spenóton át, a különböző zöldségfasírtig, egyre többféle egészséges fagyasztott élelmiszer kerül a kosárba.

Fagyasztva, növényi alapon

Ugrásszerűen növekszik a kereslet a növényi alapú élelmiszerekre. Az elmúlt években a fagyasztott élelmiszerek jelentették a növényi alapú ételek és a húsalternatívák számára a belépőt a piacra. Gondoljunk csak a különböző zöldségfasírtokra vagy olyan húshelyettesítők mint a Beyond Meat, ami tavasszal robbanásszerűen tört be a tőzsdére.

A növényi alapon étkezők számára a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök elengedhetetlen alapanyagként szolgálnak, különösen a téli időszakban. A fagyasztott élelmiszer kiváló tápanyagforrást kínál nem csak a vegánok, vegetáriánusok és flexitáriánusok egyre növekvő tábora számára. Hanem azoknak is, akik csak érdeklődnek az irányzat iránt és szeretnének valami újat kipróbálni.

A gyümölcsök és zöldségek tökéletesen megőrzik vitamin és ásványi-anyag tartalmukat
A gyümölcsök és zöldségek tökéletesen megőrzik vitamin és ásványi-anyag tartalmukat

A változatosság gyönyörködtet

Segít az otthoni menü monotonitásának megtörésében. Néhány hónap után az otthon készült ételek könnyen unalmassá válhatnak. A tél beköszöntével pedig a friss alapanyagok hiánya miatt még egyhangúbbá válhat a főzés otthon. Beáll az úgynevezett főzési kimerültség a kutatók szerint.

A fagyasztott élelmiszer segítséget nyújt a konyhában, hogy gyorsan és egyszerűen tudj alkotni valami finomat. Az alapanyagok, a kész és félkész termékek egész évben rendelkezésre állnak. Így nem csak helyi alapanyagok, hanem különböző egzotikus zöldségek és gyümölcsök is elérhetővé válnak.

Az Arrabona-Frigo mélyhőmérsékletű raktáraiban a legszigorúbb követelményeknek megfelelve, biztonságos körülmények között tároljuk a gyorsfagyasztott élelmiszereket, így terméked a legjobb formájában kerül a vásárlókhoz. Válassz szolgáltatásaink közül!

A cikk folytatását itt olvashatod!

forrás: https://produceprocessing.net/


Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu