Fagy a nap erejével

2021.11.24

A klímaválság miatt egyre nagyobb a nyomás a vállalatokon, hogy a fenntarthatósági szempontokat nagyobb súllyal vegyék figyelembe. A logisztika szereplői se kivételek. Az ellátási lánc társadalmi felelősségvállalása elengedhetetlen a fenntartható jövő megteremtéséhez.

Nem csak beszélünk róla, hanem teszünk is érte.

Az Arrabona-Frigónál a fenntarthatóság mindig is kiemelkedő fontosságú volt. Vállalatunk szakterületét kamatoztatva, a professzionális fagyasztott élelmiszer logisztikai szolgáltatásával járul hozzá élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez, ami napjaink egyik legnagyobb globális problémája.

Online magazinunkban visszatérő téma a fenntarthatóság, a zöld beruházások és megoldások fontossága az ellátási láncba, amit cégünk a gyakorlatban is alkalmaz. A közeljövőben Európai Uniós támogatásból fejlesztjük hűtőraktárunkat a zöldebb jövő érdekében.

Fagy a nap erejével

2022.-től az Arrabona-Frigo hűtőraktárának energia ellátásának nagyrészét megújuló energiaforrásból tudjuk biztosítani az Európai Uniós támogatásból megépülő napelemes rendszer segítségével. A projekt keretein belül megvalósuló megújuló energiaforrás teljesítménye több, mint 733 kWp, amivel jelentős mértékben csökkenti hűtőházunk környezeti terhelését.

Így nem csak hűtőházunkban tudjuk tartósan fagypont alatt tartani a hőmérsékletet, hanem a fosszilis energia termelése közben keletkező üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésével a sarkvidékek hőmérsékletének megőrzéséhez is hozzájárulunk.

A fagyasztott élelmiszerek szerepe a fenntarthatóságban

Az ételpazarlás a modern világ egyik legnagyobb problémája, ami évről-évre egyre nagyobb mértéket ölt. A kidobott élelmiszerek lebomlása alatt 37 millió autó károsanyag-kibocsátásával megegyező üvegházhatású gáz szabadul fel. Ehhez adódik hozzá még az a jelentős mennyiségű erőforrás pazarlás is, ami a felesleges élelmiszer előállítása igényelt.

Az élelmiszerek jelentős része az ellátási láncban a nem megfelelő tárolási hőmérséklet, valamint a zöldségek és gyümölcsök esztétikai hibái miatt megy kárba. Mindkettőre megoldást kínál a fagyasztott élelmiszer.

További részletekért olvasd el korábbi cikkünket a témában, kattints a szövegre!