A 2021-re várható trendek a fagyasztott élelmiszerek piacán - II. rész

2021.01.13

Folytatjuk múlt heti cikkünket, amiben az idei évre várható fagyasztott élelmiszereket érintő trendeket vizsgáltuk. A vírus helyzet nem kerülte el az élelmiszer piacot sem, így a fagyasztott élelmiszer vásárlási szokásokra is nagy hatással volt. Mit jósolnak 2021-re a szakértők? Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk múlt héten.

Biztonság és állandóság a konyhában a fagyasztott élelmiszerekkel

A fagyasztott élelmiszerek állandóságot és biztonságot nyújtanak a jelenlegi helyzetben. Nem valószínű, hogy a múltévi tavaszihoz hasonló pánikvásárlási hullám megismétlődik, viszont a jövő jelenleg még képlékeny.

A fagyasztott élelmiszerekkel a fogyasztók képesek lesznek nagyobb mennyiségű egészséges és tápanyagban gazdag élelmiszert huzamosabb időre felhalmozni. Így az élelmiszert nem csak biztonságosabban tudjuk megvásárolni, hanem a bevásárlóutak számát is csökkenthetjük. Nem mellesleg a fagyasztott élelmiszer rengeteg kidobott ételtől is megment minket, amit nem csak a pénztárcánk, hanem bolygónk is meghálál.

Személyre szabott táplálkozásban is segít a fagyasztott élelmiszer

A fagyasztott élelmiszer jól illik a személyre szabott étrendbe is. Az új év kezdetével valószínűsíthetően sokan kezdenek bele étrendtervezésbe és személyre szabott fitnesz programba. A fagyasztott gyümölcsökkel és zöldségekkel egész évben egyszerűen el lehet készíteni a smoothie-t porciózva. Egészséges ételeket is egyszerűen össze lehet dobni a fagyasztott alapanyagok felhasználásával, kész és félkész termékekkel. A standardizált minőségnek, valamint a szigorú fogyasztó tájékoztatási kötelezettségnek köszönhetően ezeknek a termékeknek a tápanyag és kalória tartalma egyszerűen nyomon követhető.

Tökéletes super-food egyenesen a fagyasztóból
Tökéletes super-food egyenesen a fagyasztóból

Fagyasztott élelmiszer fogyasztás hazánkban

Európa élen jár a fagyasztott élelmiszer fogyasztásban. 2018-as adatok alapján a globális piac 30-32 százalékát teszi ki az európai régió. Viszont Magyarország messze elmarad az Európai Uniós átlagtól. Míg az Uniós átlag 40 kilogramm körül mozog, addig hazánkban alig 10-12 kilogramm az egy főre jutó fagyasztott élelmiszer fogyasztás.

A folyamatos modernizációnak, az elhivatott munkatársaknak és a több évtizedes tapasztalatnak köszönhetően, az Arrabona-Frigo meghatározó szereplője a hűtött élelmiszerek logisztikájának a régióban. Válaszd az Arrabona-Frigo színvonalas hűtőházi megoldásait, legyen az raktározás, komissiózás vagy szabályozott hőmérsékletű felengedtetés.

forrás: https://produceprocessing.net/

Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu