Mi is az a hűtőházi raktározás?

2021.01.21

Fogyasztóként tisztában vagyunk különböző élelmiszerek szükséges tárolási módjával. Fontos számunkra megfelelő tárolásuk annak érdekében, hogy minél jobban megőrizzék minőségüket. Hozzánk hasonlóan a gyártók és forgalmazók is megteszik a szükséges intézkedéseket, hogy megőrizzék az áruk minőségét azzal a különbséggel, hogy a fagyasztót felváltja a hűtőház.

Mi is az a hűtőházi raktározás?
Mi is az a hűtőházi raktározás?

Milyen típusai vannak a hűtött terű raktározásnak?

A hűtött áru raktározás önmagában egy rendkívül tág fogalom. Rengeteg különböző típusú hűtött terű raktározás létezik, az egyszerű elkülönített egységtől a hatalmas különálló létesítményekig. Az utóbbira jó példa az Arrabona-Frigo.

  • Hűtött konténer: A mindennapok legismertebb szállítóegysége, a konténer hűtőrendszerrel ellátott változata. Elengedhetetlen kelléke a fagyasztott élelmiszer szállítmányozásának. A konténerek akár -65°C tartós fenntartására is alkalmasak.

  • Gyorsfagyasztók és hűtők: Olyan vállalkozások számára elengedhetetlen, akiknek az élelmiszereket hűtve vagy fagyasztva kell tárolniuk, mielőtt a fogyasztóhoz érnek. Elsősorban nagy éttermek és vendéglátóhelyek alkalmazzák.

  • Gyógyszeripari hűtőház: Elsősorban kórházak és kutatóközpontok használják. Ezek a hűtőegységek bio-gyógyszerek, vér és bizonyos oltások tárolására specializálódnak.

  • Hűtőház: Ahogy a neve is sugallja, egy nagy alapterületű raktár, ahol biztosított a konstans alacsony hőmérséklet. Az Arrabona-Frigo is professzionális hűtőházi raktározási szolgáltatást kínál partnerei számára.

Mi az a hűtőházi raktározás pontosan?

Összetettsége miatt nehéz lenne a hűtőházi raktározás fogalmát egy mondatba sűríteni. Összefoglalva a hűtőház egy olyan épület, ami speciális környezeti feltételekre korlátozódik, a termékek biztonságának érdekében. Ez a környezeti feltétel egyike pedig nem más, mint a dermesztő hideg.

Ezek a raktárok kívülről ugyanúgy néznek ki, mint bármely más raktár, miközben belül hatalmas különbségek vannak. Az itt tárolt termékek számára biztosítani kell az állandó alacsony hőmérsékletet. Ez professzionális hűtési rendszert, szakképzett és elhivatott munkaerőt, szigorú szabályozási rendszert valamint állandó ellenőrzést igényel. Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy az Arrabona-Frigo, hogyan áll helyt ezen a kihívásokkal teli területen.

Hűtőházi raktározás
Hűtőházi raktározás

Miért jó a hűtőházi raktározás?

Mindamellett, hogy megőrzi a termék minőségét a hűtőház, számos más pozitívummal is rendelkezik.

  • Munkahelyet teremt: A hűtőház nagyszámú képzett munkaerőt igényel. A hűtőházak szakszerű üzemeltetéséhez szükség van elhivatott csapatra, akik kezelik a készletet, mozgatják az árut és biztosítják a tartósan alacsony hőmérsékletet.

  • Erőforrás-hatékonyak: Ha minden vállalkozásnak lenne saját hűtőháza, az elképzelhetetlen mértékű terület- és nyersanyag pazarlást vonna maga után. A hűtőházak harmadik félként, költséghatékony és kompakt alternatívaként szolgálnak a cégek számára.

  • Jelentősen csökkentik a pazarlást. A termékek szavatosságának megőrzése nagy feladat. Hűtőházak nélkül rengeteg gyártó hatalmas mennyiségű veszteséget lenne kénytelen elkönyvelni, mivel legtöbbször a termék célállomása távol esik az előállítási helyétől. Emellett a szezonalitás kiegyenlítésében is kulcsszerepet vállalnak.

Arrabona-Frigo, több mint hűtőházi raktározás

Az Arrabona-Frigo kiemelkedő szereplője a hűtött élelmiszer logisztikának. A professzionális hűtőházi raktározás mellett számos, ehhez kapcsolódó szolgáltatást is kínál partnerei felé.

A "Just in time" rugalmas komissiózásnak köszönhetően az áruforgalom raktárunkban dinamikusan és pontosan történik. Továbbá szolgáltatáspalettánk részét képezi a szabályozott hőmérsékletű felengedtetés is, amivel minimalizálható a fagyasztott áru felengedésével járó minőség változás.

Válaszd az Arrabona-Frigo professzionális élelmiszer logisztikai megoldásait!


Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu