Küzdelem a mínuszokkal, a fagyasztott élelmiszer raktározás kihívásai

2020.12.04

Folytatódik tovább a fagyasztott élelmiszerek útja a tányérunkig. Előző héten bemutattuk, hogy mi is pontosan a fagyasztott élelmiszer, és szerepét az ételpazarlás elleni harcban. Ezen a héten a fagyasztott élelmiszer logisztikán a sor, ami az Arrabona-Frigo szakterülete. Bemutatjuk, milyen sajátosságai és funkciói vannak a hűtőházi raktározásnak és azt, hogy az Arrabona-Frigo hogyan áll helyt ezen a kihívásokkal teli területen.

Hűtőházi raktározás
Hűtőházi raktározás

Fagyasztott élelmiszer raktározás feladatai

A fagyasztott áru raktározása számos kihívást rejt magában. Míg a raktártérben állandó mély hőmérsékletet kell biztosítani, addig ezzel párhuzamosan a személyzetet illetve az eszközöket melegen kell tartani. Mindeközben optimális kapacitáson kell működni.

Élelmiszervédelem: A megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartása és szabályozása állandó precíz munkát és odafigyelést igényel. Különböző termékek különböző hőmérsékletet igényelnek.

Címkézés: A termék és raklap címkéknek extrém körülményeket is bírniuk kell. A vonalkódok jelentik a nélkülözhetetlen kapcsolatot a fizikai termék és az ellenőrző rendszer között. A megfelelő címkézés elengedhetetlen eleme a nyomon követhetőségnek és ellenőrizhetőségnek. Amennyiben a termék hiányos vagy sérült címkével rendelkezik, belső vonalkódos rendszerünkkel tudjuk pótolni a hiányát.

Kontroll és nyomonkövethetőség: Hőmérséklet-ingadozás esetén ellenőrizni kell a termék változását annak érdekében, hogy pontos információnk legyen. A szállítmány megérkezésékor munkatársaink ellenőrzik a rakomány és a raktér állapotát. A termék bevételezése előtt ellenőrizzük annak hőmérsékletét is három ponton: Mérjük a felületi, a csomagolás közi és a maghőmérsékletet.

A termék életciklusának fenntartása: A fagyasztott termékek hőmérsékletének fenntartása elengedhetetlen a minőségi változás elkerülésének érdekében. Az áru kiadása és fogadása pontos szervezést igényel, hogy minimalizáljuk az időt, amíg a termék ki van téve a hőmérséklet változásának. Nálunk a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a modern állvány,- és rámparendszerünkkel, a munkafolyamatokhoz illeszkedő targoncákkal és a szakképzett munkaerőnkkel minimalizálni tudjuk a rakodási időt.

Mi található a mi hűtőházunkban?

Az Arrabona-Frigo kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert táról. Szárazáruból és hűtött termékekből elsősorban bio és nem bio-gyümölcssűrítményeket raktározunk, valamint egy terem MONTI ásványvíz tárolására szolgál.

Vállalatunk fő profilja a fagyasztott élelmiszer raktározása. Ezek a termékek rendkívül széles spektrumon találhatóak meg termeinkben. Fagyasztott gyümölcsök, fűszerek és zöldségek mellett fagyasztott hús és húskészítmények valamint fagyasztott tejtermékek is megtalálhatóak hűtőházunkban. Rendelkezünk biokontroll tanúsítvánnyal, raktárrendszerünk alkalmas bio élelmiszer és bio készítmények tárolására és értékesítésére.

A hozzánk kerülő termékeknek a legszigorúbb előírásoknak kell megfelelniük, különös tekintettel a húskészítményekre. Az utóbbi kizárólag EU-s regisztrációs számmal rendelkező üzemből csomagoltan érkezhet raktárunkba.

Hűtőház
Hűtőház

A hűtőház számokban

Hűtőházunk folyamatos bővítés alatt áll. Jelenleg 5400 EUR-palettányi fagyasztott és 300 EUR-paletta hűtött és szárazáru befogadására alkalmas kapacitással rendelkezünk. A fagyasztott áru négy teremre oszlik el, 4 különböző tárolási módszer alkalmazásával. Mindegyik terem biztosítja a fagyasztott áru számára az állandó, legalább -18 Celsius fokos hőmérsékletet.

Több mint raktározás

A professzionális mélyhőmérséklet tárolás mellett több, ehhez kapcsolódó szolgáltatást is nyújt az Arrabona-Frigo. A modern, szabályozott hőmérsékletű felengedtetéssel minimalizálható a fagyasztott élelmiszer minőségi változása illetve komissiózással igény szerint LIFO, FIFO, vagy FEFO elvek mentén tudjuk a rendelést összeállítani.

Válaszd az Arrabona-Frigo professzionális élelmiszer logisztikai megoldásainkat! Jövő héten egy olyan termék lesz terítéken, amiről sokan nem gondolnák, hogy köze lenne a fagyasztott élelmiszerekhez. Hogy ne maradj le semmilyen újdonságról, kövess minket a Facebookon és Linkedin-en! 

Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu

facebook/coldstorelogistic