Mi történik a fagyos mínuszokban? A hűtőház funkciói

2021.01.28

Múlt heti cikkünkben bemutattuk a hűtőházi raktározás alapjait, mi is egész pontosan a hűtőház és milyen típusai vannak. Ezen a héten folytatjuk tovább az élelmiszerlánc kulcsszereplőjének bemutatását. Megtudhatod, hogy milyen tevékenységeket végez egy hűtőház, amivel hozzájárul ahhoz, hogy vásárlóként kifogástalan minőségű hűtött és fagyasztott árut emelhessünk le az üzletek polcairól.

Fagyasztott élelmiszer a termelőtől a mélyhűtődig

A szabályozott hőmérsékletű ellátási lánc nélkülözhetetlen szereplője az élelmiszer ellátási láncnak. Számos termék minőségének a megőrzéséhez állandó, alacsony hőmérséklet szükséges. Nem csak a megszokott élelmiszerek, mint a tej vagy a fagyasztott zöldborsó igényel hűtést, hanem sok más termék is, amiről nem is gondolnánk, mint például a vakcina.

Az Arrabona-Frigo hűtőházában kizárólag csak csomagolt élelmiszer található meg, így bejegyzéseinkben a fagyasztott élelmiszerekre koncentrálunk. Az olyan hűtőházak, mint az Arrabona-Frigo, kulcsszerepet játszanak abban, hogy a megtermelt, feldolgozott és csomagolásra kerülő élelmiszerek változatlan minőségben kerüljenek az áruházakba.

Élelmiszer ellátási lánc
Élelmiszer ellátási lánc

Milyen elvárásoknak kell megfelelni a hűtőházaknak?

Ahogy korábbi bejegyzésünkben ismertettük, a hűtött élelmiszerek logisztikája kihívásokkal teli terület. Számos elvárásnak kell megfelelni. Komplett és professzionális szolgáltatást kell nyújtani ahhoz, hogy a partnerek igényeit maximálisan kielégítsük.

Eltérő hőmérsékletű tárolás

A hűtött termékek palettája széles körű, és a termékek eltérő hőmérséklet mellett őrzik meg minőségüket. A különböző zöldségek és gyümölcsök, húsok vagy száraz áruk eltérő tárolási hőmérsékletet igényelnek. Ahhoz, hogy ne legyen szükség különböző raktárszolgáltatóra, olyan hűtőház az ideális, ami rendelkezik különböző hőmérsékletű zónákkal. Az Arrabona-Frigonál erre adott a lehetőség.

Nagyfokú hozzáférhetőség és precizitás

A fagyasztott és romlandó élelmiszerek érzékenyek a hőmérsékletváltozásra és a csomagolás sérülésre. Ahhoz, hogy ezek az áruk minőségváltozás nélkül jussanak el a kiskereskedelmi központba vagy a szupermarketbe, jól felépített, precíz raktározási rendszerrel kell rendelkeznie a hűtőháznak.

Az Arrabona-Frigo professzionális hűtőházi szolgáltatást nyújt partnerei felé.A szakképzett munkaerőnek, modern állvány-rendszerének valamint precíz munkafolyamatainak köszönhetően minimalizálja az idő és minőség romlás kockázatát anyagmozgatás során.

Élelmiszerlánc sajátosságainak ismerete

A raktározási szolgáltatást nyújtó vállalatnak pontos piaci ismeretekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a legmagasabb szinten tudja kiszolgálni partnereit. Az Arrabona-Frigo több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a hűtött élelmiszer logisztika területén. Élelmiszer-biztonsági rendszerünk több szigorú, nemzetközi szabványnak megfelel. Portfoliónkban hosszú évek óta számos olyan nemzetközi vállalat szerepel, melyeknek komoly minőségbiztosítási elvárásaik vannak.

Cross-docking rendszer

A hűtőháznak alkalmasnak kell lennie cross-docking szolgáltatásra. A cross-docking rendszer megkönnyíti a termék eljutását a termelőtől a célállomásig. A szolgáltatással elkerülhető a hosszabb ideig tartó tárolás, amivel jelentősen minimalizálható az ebből fakadó időveszteség és mérsékelhetőek a költségek. Valamint a termék csomagolásának sérülése és a minőség romlás kockázata is csökkenthető.

Tarts velünk a jövő héten, a következő bejegyzésünk témája a cross-docking rendszer lesz.

További professzionális szolgáltatások az Arrabona-Frigonál

Ezenfelül az Arrabona-Frigo több kiegészítő szolgáltatást nyújt igény szerint partnerei számára a raktározás mellett. Rendelésre számos raktározási elv mellett tudjuk összekészíteni a termékeket. Valamint szabályozott hőmérsékletű felengedtetéssel minimalizálni tudjuk a fagyasztott alapanyag ipari célú felhasználásával járó minőségváltozást.

Válaszd az Arrabona-Frigo professzionális hűtőházi szolgáltatásait, fordulj hozzánk bizalommal! Tarts velünk a jövő héten is, amikor a cross-docking rendszer lesz terítéken!


Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu

facebook/coldstorelogistic