Zöld beruházások az Arrabona-Frigonál

A klímaválság miatt egyre nagyobb a nyomás a vállalatokon, hogy a fenntarthatósági szempontokat nagyobb súllyal vegyék figyelembe. A logisztika szereplői se kivételek. Az ellátási lánc társadalmi felelősségvállalása elengedhetetlen a fenntartható jövő megteremtéséhez.

Nem csak beszélünk róla, hanem teszünk is érte.

Az Arrabona-Frigónál a fenntarthatóság mindig is kiemelkedő fontosságú volt. Vállalatunk szakterületét kamatoztatva, a professzionális fagyasztott élelmiszer logisztikai szolgáltatásával járul hozzá élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez, ami napjaink egyik legnagyobb globális problémája.

Online magazinunkban visszatérő téma a fenntarthatóság, a zöld beruházások és megoldások fontossága az ellátási láncba, amit cégünk a gyakorlatban is alkalmaz. A közeljövőben Európai Uniós támogatásból fejlesztjük hűtőraktárunkat a zöldebb jövő érdekében. 

Fagy a nap erejével

2022.-től az Arrabona-Frigo hűtőraktárának energia ellátásának nagyrészét megújuló energiaforrásból tudjuk biztosítani az Európai Uniós támogatásból megépülő napelemes rendszer segítségével.

A projekt részletei

  • Kedvezményezett neve: ARRABONA-FRIGO Kft.
  • A projekt azonosító szám: GINOP-4.1.4-19-2019-00387
  • Szerződött támogatás összege: 98 879 275 Ft
  • A projekt címe: "Napelemes rendszer telepítése az ARRABONA-FRIGO Kft-nél".
  • A támogatás mértéke: 55 %
  • A projekt tartalmának bemutatása: ARRABONA-FRIGO Kft. jelen beruházás keretében a 9027 Győr, Hűtőház utca 4. 5439/2 hrsz. alatt található ingatlanon napelemes rendszer telepítését tervezi megvalósítani. A projektben 733,13 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósul meg. A fejlesztést követően az épület energiaigényének nagyrészét megújuló energiaforrásból tudja biztosítani a vállalkozás, mely által jelentős mértékben csökken a környezetterhelés és az épület fenntartási költségei racionalizálódnak, kiszámíthatóvá válnak, növelve ezáltal a cég eredményességet.
  • Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.04.27.


Korábbi cikkeink a témában

A klímaválság miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik a nagyvállalatokra társadalmi szerepvállalásuk miatt. A fogyasztók és a média elsősorban a nagy gyártókra és fuvarozó vállalatokra fókuszálunk. Az ellátási lánc egyik legfontosabb szereplőjéről viszont kevés szó esik. 

Az élelmiszerpazarlás komoly problémát jelent nemcsak az emberiség, hanem bolygónk számára is. A megtermelt élelmiszerek több mint egyharmada hulladékként végzi. Az elpazarolt, - azaz a selejtnek titulált - élelmiszer közel fele az ellátási lánc valamely szereplőjénél keletkezik.

A fejlett országokban elképesztő méreteket ölt az ételpazarlás. Múlt héten körbe jártuk a problémát, ezen a héten egy olyan lehetséges megoldási lehetőséget mutatunk be. A fagyasztott élelmiszerekkel jelentősen csökkenthető az ételpazarlás.