Hogyan teheti egyszerűbbé a karácsonyi készülődést a fagyasztott élelmiszer?

2020.12.17

Rengeteget segíthetnek a karácsonyi vacsora elkészítésében is a fagyasztott élelmiszerek. Nem az a kérdés, hogy mi legyen a karácsonyi menü, hanem hogy hogyan készüljön. A tradicionális karácsonyi ételek legtöbbje könnyen lefagyasztható anélkül, hogy romlana a minősége. Segítünk, hogy ne kelljen egész nap a konyhában robotolni!

Könnyedén készíthetsz ünnepi fogásokat, fagyasztott alapanyagokból
Könnyedén készíthetsz ünnepi fogásokat, fagyasztott alapanyagokból

Karácsonyi vacsora fagyasztott halból?

A hal motívum a kereszténység egyik legfontosabb jelképe, a megkeresztelt ember szimbóluma. A hagyományok szerint a gyors mozgású hal az újesztendőben haladásra ösztönöz és a halpikkelyek bőséget ígérnek családnak.

Ha a karácsonyi menüben halászlé szerepel, akkor nem kell bajlódnod annak elkészítésével az utolsó pillanatban. A halászlevet megfőzheted akár hónapokkal előbb is, így elkerülheted az ilyenkor kialakult tömeget a halárusoknál. Az év többi napján sajnos hazánkban nem népszerűek a halak. Fontos, hogy a tésztát külön fagyaszd le hozzá vagy frissen főzve tálald . A rántott hal szeleteket is jégre teheted teheted és sütőben melegítsd fel, ne az olaj szaga járja át a konyhát karácsonykor.

A fagyasztott tengeri halak is bátran a felkerülhetnek a menüre. A fagyasztott pultok kínálata legtöbbször glazúrozott filéből állnak. A glazúrozás során a friss halra vékonyan és egyenletesen vizet permeteznek, majd ezt ráfagyasztják. Az így kapott jégréteg célja, hogy a halat megóvja a külső tényezőktől, így megőrizve annak minőségét. Fontos odafigyelni a csomagoláson található jelzésekre, válaszd a fenntartható forrásból származó ellenőrzött minőségű MSC vagy SGS jelzéssel ellátottakat.

Karácsonyi fogások a fagyasztóból

Rengeteg tipikus karácsonyi étel van, amit nyugodtan előbb elkészíthetsz és lefagyaszthatsz, anélkül hogy romlana a minősége. Az egyik legnépszerűbb ünnepi étel is ilyen, a töltött káposzta. A húslevest is elkészítheted karácsony előtt, amikor időd engedi. A különböző fasírtoknak, a stefánia szeletnek és a sült húsoknak se árt meg, ha fagyasztást követően kerülnek az ünnepi asztalra.

Segítsd az előkészületeket

Sok étel frissen a legjobb vagy csak frissen érdemes elkészíteni. Viszont így is megkönnyítheted a dolgodat az ünnepekre. A zöldségek felszeletelése és a húsok felkockázása időrabló tevékenység. Állítsd össze a zöld köretet már karácsony előtt, vagy készülj elő egy jó adag aprított hagymával a sütés-főzésre. A húsok nem csak egyben, hanem szeletelve, kockázva akár pácolva is kerülhetnek a fagyasztóba. Sem a minősége sem a tápértéke nem fog változni. Ne a konyhai előkészületekkel bajlódj Szenteste, töltsd az időt a szeretteiddel!

Hogyan érdemes felengedni a fagyasztott ételeket?

Ahogy korábban írtuk, a fagyasztás folyamata nagyban befolyásolja az élelmiszer minőség változását. De az is legalább olyan fontos, hogy hogyan történik a kiolvasztás. A fagyasztott élelmiszer minőségét legnagyobb mértékben a szabályozott hőmérsékletű felengedtetéssel őrizhetjük meg, ami az Arrabona-Frigo szolgáltatásai közé tartozik, a professzionális hűtőházi tárolás és komissiózás mellett.

Hogyan tudod háztartási körülmények között legjobban megőrizni a fagyasztott élelmiszerek minőségét és hogyan érdemes lefagyasztani ételeket valamint felengedtetni? Jövő héten megtudhatod a tőlünk! Válaszd a fagyasztott élelmiszerek szakértőjét, az Arrabona-Frigot!

Olvasd el múltheti cikkünket, amiben egy élelmiszerről irtunk, amiről sokan nem gondolnák, hogy fagyasztott lenne. Ez pedig az instant kávé, ami szintén megkönnyíti a mindennapjainkat.


Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu