Hűtési lánc nélkül nem lenne teljes az ünnep

2021.12.23

A COVID-19 világjárvány az ellátási láncot is kihívások elé állította az elmúlt másfél évben. Számos akadállyal kellett szembenéznie a szektornak, amelyek nem hárultak el maradéktalanul. A kritikus alkatrész, a dolgozó hiány, és a lezárások miatt a termékek áramlása korlátozott, aminek következményeként az ünnepek előtti megnövekedett forgalom kiszolgálása az ellátási lánc helytállásán múlik.


Hogyan lehet a logisztikai nehézségeket áthidalni?

A legtöbb vállalkozás, hogy az ünnepi szezonban is meg tudjon felelni a fogyasztói igényeknek a jelenlegi kiszámíthatatlan piaci helyzetben, már hónapokkal korábban megrendelték a karácsonyi készletet. Viszont ahhoz, hogy ez a megoldás müködjön nem elég a kereskedelmi szektor előrelátása.

Rugalmas és költséghatékony megoldásokra van szükségük az áru tárolására és a termékek gyors mozgatására. A kiskereskedők számára rövid távú és rugalmas raktározás az egyik legjobb lehetőség, hogy alkalmazkodni tudjanak logisztikai szektor gyorsan változó környezetéhez.

Miért jó a rövidtávú raktározás?

A raktározás e formája nem követeli meg a hosszú távú bérleti szerződést, így biztosít rugalmas mozgás teret a vállalkozásoknak abban, hogy mit és mennyi ideig raktároznak egy harmadik, raktár üzemeltető cégnél. Ezzel szemben hagyományos raktárak megkövetelik a partnerüktől, hogy akár több évre elkötelezzék magukat, ami nem költséghatékony, ha például ideiglenes készletet szeretnénk tárolni az ünnepi szezonra készülve.

Jelenleg a legtöbb kereskedelmi raktárbérlet minimum féléves bérleti szerződésnél kezdődik, azonban a vállalkozásoknak napjainkban olyan megoldásokra van szükségük, amik segítik megoldani legégetőbb logisztikai problémákat a napi működés minimális fennakadása mellett.

Just in time

A rugalmasság nemcsak a bérleti idő tekintetében fontos. Ahhoz, hogy a jelenlegi nehezen kiszámítható piaci helyzetben egy vállalkozás biztonságosan és zökkenőmentesen tudjon működni sokszor az is elengedhetetlen, hogy a rakteret rövid időn belül igénybe lehessen venni.

Ez például akkor igazán fontos, ha egy vállalkozás az ünnepi szezonra készülve nagyobb volumenben kezd termelni, viszont a kereslet még nem követi kínálatot. Ez esetben gyorsan van szükség a felesleges áru rövidtávú raktározására, míg fel nem lendül a kereslet.

Ünnepekre hangolva

A hagyományos raktározás nem járható út azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek gyorsan kell reagálnia azokra a piaci tényezőkre, amelyek befolyásolják a készletet, az ügyfélélményt és a keresletet. Elsősorban azoknak a cégeknek kínál költséghatékony megoldást a rövidtávú raktározás, amelyekhez nagy volumenben érkeznek az áruk és sokszor kell szembenézniük kiugró kereslettel.

Az ünnepi szezon közeledtével a vállalkozásoknak minden lehetséges eshetőségre fel kell készülniük és a Just in time alapú rövidtávú raktározás tökéletes megoldást a kiskereskedők számára is, akik szeretnének felkészülni az ünnepek okozta nehézségekre az ellátási láncban.Akik a háttérből biztosítják, hogy minden tökéletes legyen

Sokan nem gondolnak bele, hogy hogyan kerül az élelmiszer az üzletek polcaira és a vendéglátóhelyekre. Napjainkban ahhoz, hogy a szükséges áru a megfelelő időben, áron és minőségben legyen elérhető elengedhetetlen a hűtési lánc szerepvállalása.

Ha az utolsó tételt is meg tudtuk venni a karácsonyi menühöz készült bevásárló listán, gondoljunk azokra az emberekre, akik a hűtési láncban dolgoznak azért, hogy minőségi és friss élelmiszerekhez jussunk az év mindennapján. A hűtött áru szállítása és raktározása kihívásokkal teli terület, ahol a megfelelő szakértelem és elhivatottság hiányában nem lehet maradéktalanul helytállni.

Az Arrabona-Frigo raktárában az év mindennapján, még az ünnepek alatt is megállás nélkül folyik a munka a dermesztő hidegben, hogy az élelmiszer ellátásban minimális fennakadás se legyen. A győri hűtőházunk a folyamatos technológiai újításoknak, valamint a képzett és elhivatott munkatársainknak köszönhetően helyt áll az egyre nagyobb nyomás alatt is, ami az utóbbi években ellátási láncra nehezedik

Cégünk figyelembe veszi a partnerek részéről a megváltozott igényeket. Lehetőség nyílik a termékek rövidtávú raktározására, rugalmas bevételezésére, valamint kiadására is, hogy partnereink költséghatékonyan, professzionális körülmények mellett tudjanak felkészülni az ünnepekre.

Választ Te is a több évtizedes szakértelmet, válaszd az Arrabona-Frigo professzionális hűtőházi megoldásait!