5 bevált gyakorlat a hűtési láncban

2021.03.25

Az elmúlt években a hűtési lánc egyre összetettebbé vált, ami az egyre szigorúbb szabályozási rendszerek illetve az élelmiszer,- és gyógyszeripari kereslet változásának eredménye. Emellett a fagyasztott élelmiszer trendek is gyorsan változnak, és a piaci előrejelzések szerint jelentős növekedés várható a szegmensben. Hogyan tudják megfelelően kezelni az állandó változást a hűtési lánc szereplői?

Hűtőházi gyakorlatok
Hűtőházi gyakorlatok

Szállítmány előkészítése

A hűtött termékek logisztikájának az egyik alapja, hogy tisztában legyünk az adott termék biológiai és fizikai tulajdonságaival. Ez azért fontos, hogy tudjuk, mi az ideális hőmérséklet és a megfelelő csomagolás a termék számára. A legkisebb eltérés vagy hiba jelentősen kihathat a termék minőségére és frissességére.

A hűtött és fagyasztott termékek megfelelő előkészítése és bevételezése kulcsfontosságú, hogy minimalizálni tudjuk azt az időt, amit az élelmiszer nem az optimális hőmérsékleten tölt. Hűtőházunkban szigorú szabályai vannak arra vonatkozóan, hogy mennyi időt lehet a hűtött tranzit zónában az élelmiszer.

Megfelelő hőmérséklet biztosítása

A hűtési láncban szereplő termékek számára az egyik legfontosabb tényező a hőmérséklet. Napjainkban a technológiai vívmányoknak köszönhetően a hűtendő termékek széles skálán mozognak és eltérő az optimális tárolási hőmérsékletük. Ezért fontos a termékek megfelelő ismerete, hogy biztosítani tudjuk az optimális hőmérsékletet folyamatos monitorozás mellett.

Az Arrabona-Frigo hűtőraktárában biztosított a fagyasztott élelmiszerek számára a tartósan alacsony hőmérséklet a megfelelő páratartalom biztosítása mellett. A bevételezéskor és árukiadásakor többlépcsős ellenőrzés alá vetjük a termékeket és a szállítójárművet is.

Ennek során ellenőrizzük a termék külső,- mag,- és csomagolásközi hőmérsékletét valamint a csomagolás sértetlenségét. A szállítójármű rakodóterének hőmérsékletét is ellenőrizzük. Valamint megbizonyosodunk arról is, hogy a raktérben nincs a rakomány sérülésére utaló jel. A hűtőházunk bevételezési és kiadási eljárását lépésről lépésre bemutattuk cikksorozatunkban.

Hűtési láncra specializálódott létesítmények

Hőmérsékletre érzékeny gyógyszeripari termékek és élelmiszerek esetében a hűtési láncban található összes létesítménynek és eszköznek magas színvonalúnak kell lennie és az adott termékek kezelésére alkalmasnak kell lennie. Ezért különösen fontos, hogy a magas kockázatú fagyasztott és hűtött élelmiszereket erre specializálódott professzionális hűtőraktárokban tároljuk, hogy minimalizáljuk a veszteség kockázatát.

Folyamatos fejlesztés

A folyamatosan változó trendekkel, valamint az egyre növekvő kereslettel és kínálattal technológiai fejlesztések nélkül nem lehet lépést tartani. Elengedhetetlen a folyamatos beruházás és korszerűsítés. Az Arrabona-Frigo hűtőházában a hőmérséklet mellett a modernizáció is állandó.

Állványrendszerünket folyamatosan korszerűsítjük, hogy dinamikusan és precízen szolgálják a folyamatosan változó elvárásokat.

Elhivatott és szakképzett csapat

Elengedhetetlen a professzionális hűtőházi munkaerő
Elengedhetetlen a professzionális hűtőházi munkaerő

A technológiai és a fizikai eszközök által alkotott tökéletes hűtési lánc is működésképtelen lenne megfelelően szakképzett munkaerő nélkül. Legyen szó gyógyszeripari termékekről, vagy fagyasztott élelmiszerről, elengedhetetlen, hogy olyan csapat kezelje a termékeket, aki szakértője az adott területnek.

A hűtőházi raktározás területén professzionális szolgáltatásokat biztosítunk partnereink számára, köszönhetően munkatársaink a folyamatos oktatásának és képzésének. Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerünk a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak is megfelel.

Forrás:

https://fleetroot.com/

Fordulj hozzánk bizalommal!

Arrabona-frigo-hu

9027 Győr, Hűtőház u. 4.

+ 36 96 514 580

+ 36 30 370 1272

btoth@arrabona-frigo.hu