Miért éri meg kiszervezni a raktározást?

2021.11.08

Manapság professzionális raktározási megoldás nélkül a legtöbb cég nem tudna működni. A modern, nagyméretű raktári létesítmények hiányában a vállalatok nem lennének képesek kiszolgálni az egyre nagyobb igényt a vásárlói oldalról. Viszont egy raktár üzemeltetése jelentős költséggel jár, ami csak a legnagyobb vállalatok számára kifizetődő. Hogyan tudja felvenni a versenyt KKV szektor a nagyvállalatokkal? Válasz egyszerű: egy harmadik fél bevonásával.

Miért éri meg vállalkozásodnak kiszerveznie a raktározást?

1. Kevesebb erőforrást igényel

A legtöbb vállalkozásnak tárolnia kell az árut, amit előállít és forgalmaz, amihez pedig tárolóhelyre van szüksége. Ezen cégek számára alapvető szükséglet a raktározás. Viszont egy raktár üzemeltetése számtalan, különféle költséggel jár és üzemeltetése rengeteg időt felemészt, amit más produktív tevékenységre lehet fordítani. Ezért a kis-, és középvállalkozás rengeteg időt és pénz tud megtakarítani azzal, ha kiszervezi a raktározási tevékenységet egy külső céghez.

2. Megbízható

A raktár üzemeltetéséhez különféle előírásoknak kell megfelelni bürokráciai és munkavédelmi szempontból. A megfelelő szabályozásra és az előírásokra szükség van, viszont sok vállalkozás számára sok hibalehetőséget, illetve költséget jelent.

Egy külső raktárkezelő cég számára nem jelent kihívást kiigazodni a bürokrácia útvesztőjében. Maradéktalanul betartanak mindent szabályt és irányelvet, amelyek a létesítmény eredményes üzemeltetéshez szükségesek. A partnercég szerződésben vállalja a felelősséget a hatóságokkal szemben és garantálja az áruk minőségét. 

3. Nincsenek nem várt költségek

Nincsenek rejtett költségek és nem várt kiadások, amelyek a raktár üzemeltetése során felmerülhetnek. A raktártér bérleti költsége előre rögzített, amivel könnyebben lehet számolni a jövőben.

4. Csak azért kell fizetni, amit használunk

Ha termékeink tárolását kiszervezzük, akkor csak azért a területért kell fizetnünk, amit igénybe is veszünk. Míg saját raktár bérlése esetén akkor is fizetni kell az egész létesítmény bérleti díját és a személyzet teljes bérét, ha nem használjuk ki a teljes kapacitását. 

5. Optimalizálható a munkaerő

Egy raktár üzemeltetése, ahogy korábban is írtuk komoly kihívást jelent egy vállalkozás számára. Szakképzett munkaerőre van szükség logisztikai és menedzsment területen egyaránt, ami jelentős költséggel jár. Ez különösen a szezonális termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cégek esetén jelent komoly problémát.

A raktározási feladatok kiszervezésével nemcsak szakképzett kezekbe kerül az árunk, hanem a bérraktározással foglalkozó cég rugalmasan tudja kezelni a kapacitás ingadozást is.

6. Növeli az ügyfél elégedettséget

A raktározás fontos szereplője az ellátási láncnak, a legapróbb hiba is jelentős hatással lehet az ügyfél elégedettségre. Raktár üzemeltetésre specializálódott vállalkozások sok éves tapasztalattal rendelkeznek és szakképzett munkaerővel, így biztosítani tudják a szolgáltatás zökkenőmentességét, amivel hozzájárulnak magas ügyfél elégedettséghez.

7. Jobban megtérül a befektetés

Egy raktár üzemeltetése jelentős befektetést igényel. Az eszközök, a gépek, a technológia és az engedélyek megvásárlása, illetve kiváltása rengeteg pénzt emészt fel. Továbbá a munkaerő toborzás is rengeteg erőforrást igényel.

A raktározás kiszervezésével megkímélhetjük magunkat ezektől a költségektől, miközben a harmadik féltől minőségi szolgáltatást kapunk. Így a tőkénket más területekbe tudjuk fektetni..

Van, amit jobb a profikra bízni

A hűtőház egy olyan raktár, ami speciális környezeti feltételekre korlátozódik, a termékek biztonságának érdekében. Ez a környezeti feltétel egyike pedig nem más, mint a dermesztő hideg. Az itt tárolt termékek számára biztosítani kell az állandó alacsony hőmérsékletet. Ez professzionális hűtési rendszert, szakképzett és elhivatott munkaerőt, szigorú szabályozási rendszert valamint állandó ellenőrzést igényel.

Az Arrabona-Frigo több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásának területén. A professzionális mélyhőmérséklet tárolás mellett több, ehhez kapcsolódó szolgáltatást is nyújt hűtőházunk. Válaszd az Arrabona-Frigo professzionális élelmiszer logisztikai megoldásait!