BLOG

Ha a munkavállalókat megkérdezzük, hogy mik a legfontosabb elvárások a munkahelyükkel szemben akkor leggyakrabban a rugalmasságot, a fejlődési lehetőséget, a megfelelő javadalmazást és megbecsülést sorolják fel. Kétségkívül a felsorolt tényezők fontosak, azonban van egy olyan szempont a listán, ami sokszor háttérbe szorul. Emiatt pedig sokszor a...

Valószínűleg senki nem lepődik meg azon a tényen, hogy a raktár egyik, ha nem a legveszélyesebb része a rámpa körüli rakodóterület. A szállítmány ki-, és berakodása számtalan hibalehetőséget rejt magában, ami nem csak a jelentős anyagi kárt okozhat, hanem a súlyos személyi sérülés kockázata is fennáll.

Az optimális készletkezelés az egyik legmeghatározóbb összetevője a sikeres vállalkozásnak. Egyrészről, sokszor teljesen feleslegesen - és észrevétlenül - áramlik ki a pénz a nem megfelelő készletmenedzsment miatt, másrészről pedig a raktárban álló áru értékét máshol sokkal jobban kamatoztathatjuk.

Az élelmiszer ellátási lánc a logisztika egyik legfontosabb része. A legtöbb fogyasztó, illetve sok vállalkozás nincs tisztában azzal, hogy mennyi munka, tervezés és sokszor nehézség áll egy egy termék mögött, mire a polcra kerül. Az utóbbi években az iparágnak további új kihívásokkal kellett és kell szembenéznie.

Sok más iparághoz hasonlóan, az élelmiszerláncnak is számtalan problémával kell folyamatosan megküzdeni az utóbbi években: fennakadásokkal a logisztikában, állandó áringadozás és kiszámíthatatlansággal. A feladatot súlyosbítja az is, hogy nem elég megbirkózni a feladattal, hanem mindezt úgy kell megtenni, hogy a vállalkozás profitábilis maradjon.

Az elmúlt bő fél évben úton-útfélen a mesterséges intelligenciáról szóló cikkbe futhattunk bele, amelyek jó része az innováció pozitív oldalát emeli ki. Azonban az éremnek mindig két oldala van, nincs ez másképp ez esetben sem. Tagadhatatlan tény, hogy a MI végeláthatatlan lehetőséggel kecsegteti a logisztikai szektort is, de ugyanakkor új...

Magyarország méltán büszke lehet tudományos sikereire, hiszen a világviszonylatban aprócskának tekinthető ország számtalan vívmánnyal járult hozzá a fejlődéshez. Ezek közül jó néhány az ellátási láncot lendítette előrébb. A magyar feltalálók napja alkalmából ezeket gyűjtöttük össze.

A kezdet kezdetén a raktárirányítási rendszer nem állt másból, mint egy tollból és egy füzetből. Manapság is sokan gondolják még így, azonban a felgyorsult globális kereskedelem miatt ez egyet jelent a versenypozíció elvesztésével, és nem csak a nagyvállalatok számára. Kisebb büdzsé mellett jobban meg kell gondolni, hogy hogyan váltsunk digitális...

Az ellátási lánc élelmiszer kapcsolatos ága felelős Földünk teljes károsanyag-kibocsátásának több mint negyedéért. Összehasonlításképpen a légi közlekedés - személy és teherszállítás együtt - mindösszesen 1,9 százalékot tesz ki az egészből. Mi teszi az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparággá az élelmiszer ipart, és mit tehetünk ellene?

Az e-kereskedelem fellendülésével együtt a raktározás iránti igény is jelentősen megnőtt, ami a különböző raktár létesítményének számának gyors növekedéséhez vezetett. A több, és diverzifikáltabb raktár a korábbinál nagyobb versenyt teremtett a piacon. Lássuk mi kell ahhoz, hogy rajtvonalhoz állhassunk ebben a kiélezett versenyben!